• ons werk, uw straat
  • ons werk, uw straat
  • ons werk, uw straat

Onze manier van werken

Graag willen wij op deze pagina beschrijven hoe onze vakmensen te werk gaan en hoe wij voor u een goede bestrating aanleggen van hoge kwaliteit!

Om te beginnen moet er een goede basis zijn. Deze basis bestaat uit een ondergrond waar minimaal een zandbed ligt van 15 cm dik. Met het bestraten is het belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van opsluitbanden. Zo blijft de bestrating goed op hun plek liggen en kan het niet gaan wijken. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diktes die afgestemd worden op de bestrating.        

Niet elke basis is hetzelfde. Dit hangt van de stenen en de soort bestrating af.
Bij het bestraten van een oprit is het belangrijk dat deze niet verzakt. Om dit te voorkomen gebruiken wij gebroken puin onder het zand. Hierdoor ontstaat er een harde plaat wat de verzakking zoveel mogelijk tegen gaat. Tegels dunner dan 3 cm moeten gelegd worden op een gestabiliseerd zandbed. Hiervoor gebruiken wij ondergrond versteviger. Zo kunt u lang genieten van uw bestrating.

Als de juiste ondergrond, opsluitbanden en de bestrating er ligt, wordt er afgetrild en ingeveegd met brekerszand. Een optie is ook om de tegels te voegen tegen onkruid en mieren. Dit doen wij met een waterdoorlatende flexibele voeg.

Bij vragen informeren we u graag verder, neem vandaag nog contact met ons op.

Straatwerk tips aanleggen bestrating
Straatwerk tips aanleggen bestrating